Activiteiten op Vlieland

Op Vlieland zijn veel leuke activiteiten te ondernemen. Natuurlijk kun je op dit prachtige Waddeneiland fantastisch fietsen en wandelen maar wist je dat er ook uitstekend kunt sportvissen, paardrijden, zeilen, kitesurfen en surfen? Hieronder tref je een overzicht van de leukste activiteiten.

Fietsen

De auto of motor mag je gelukkig niet meenemen naar Vlieland. Op Vlieland rijden daarom bijna geen auto's. Fietsen is dus het ideale alternatief. Natuurlijk is fietsen op dit mooie eiland helemaal geen straf. Je ziet op de fiets veel meer dan bijvoorbeeld in de auto en je ervaart het eiland veel intenser. De lengte van de fietspaden is op dit Waddeneiland meer dan 25 kilometer. Lees verder

Wandelen

Op Vlieland kun je schitterend wandelen. Het is een heerlijk rustig eiland, er rijden amper auto's en de natuur is fraai. Wat wil je nog meer?

Op Vlieland heb je prachtige naaldbossen. Wat dacht je van de gele route door het oudste naaldbos van Vlieland? De route is vier kilometer lang en start bij Posthuys (Hotel Posthys Vlieland). Je zult tijdens je wandeling veel vogels zien. Lees verder

Vuurtoren Vuurduin

De Vuurduin is een prachtige vuurtoren op Vlieland. De toren is gebouwd in 1909. Het bovenstuk van de vuurtoren is 'geleend' van de oude vuurtoren van IJmuiden. Je treft de vuurtoren net buiten Oost-Vlieland. De vuurtoren is gelukkig opengesteld voor bezoekers en kan het gehele jaar bezocht worden. Lees verder

Kitesurfen

Vlieland is het ideale eiland om te (leren) kitesurfen. Het waait er bijna altijd en de zon is veelvuldig aanwezig. Wolken blijven namelijk boven dit eiland nooit lang 'hangen'. En natuurlijk is de omgeving en natuur op Vlieland fantastisch en dat maakt het kitesurfen alleen maar leuker. Kun je nog niet kitesurfen? Volg dan een cursus kitesurfen bij 'Vlieland Outdoor Center'.

Bezoekerscentrum De Noordwester

In 'Bezoekerscentrum De Noordwester' tref je een groot zeeaquarium. In dit aquarium zwemmen de vissen van de Noordzee. Kinderen mogen de roggen zelfs aaien. Ze zullen het fantastisch vinden. Verder is er een expositie ingericht over Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en Defensie. Op het eiland tref je namelijk een groot militair oefenterrein (Vliehors) en Rijkswaterstaat is eigenaar van een groot gedeelte van Vlieland.

Voor kinderen is er genoeg leuks te doen. Zoals bijvoorbeeld het kabouterbos voor kleuters en natuurlijk het zeeaquarium. Het is dus de moeite waard om hier eens te gaan kijken. Leuk voor jong en oud!

Paardrijden

Op Vlieland zijn mooie stranden, weilanden en prachtige naaldbossen. Het zijn de ideale ingrediënten voor een avontuurlijk ritje met een paard. Op een paard zul je Vlieland op een fantastische manier ervaren. Het goede nieuws is ook dat er behoorlijk wat ruiterpaden uitgezet zijn.

Op Vlieland zijn er diversen maneges zoals manege de Seeryter en Stal Edda. Onder begeleiding worden er verschillenden buitenritten aangeboden. En natuurlijk kun je op Vlieland leren paardrijden.

Vuurtorenloop & Vuurtorenwandeling

Doe jij ook mee met de Vuurtorenloop of de Vuurtorenwandeling op Vlieland?

De Vuurtorenwandeling vindt plaats op zaterdag 18 april 2020. Je kunt kiezen tussen twee afstanden namelijk de 9 of 14 kilometer. Het wordt een hele bijzondere nachtelijke wandeling. Op Vlieland is het 's avonds en 's nachts extreem donker omdat er weinig lichtverontreiniging is.

De Vuurtorenloop is een dag later namelijk op zondag 19 april 2020. Doe jij mee met de 5 of 10 zeemijl? Het leuke van de route is dat je op het eind ook nog de Vuurtorenduin moet beklimmen. Er zijn speciale routes voor de jeugd.

Schrijf je in vanaf 12 oktober 2019!

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Belvilla!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Strandhotel Seeduyn Hotels.nl
Waardering: 7.9

Strandhotel SeeduynWinter Arrangement!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.

Appartement Vlieduyn Landal
Waardering park: 8.6

Strandhotel Seeduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Landal Vlieduyn is geopend sinds 2017 dus nog bijna nieuw! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.

Vakantiehuis In 't Zand Belvilla
Waardering: 8.4

Vakantiehuis In 't Zand

Aanbieding!

Gezellig met familie of vrienden op vakantie naar Vlieland, dat gaat prima in deze bungalow! Hij heeft een fijne ligging midden in de duinen en vlakbij de strandopgang. Je zult direct verrast zijn door de gezellige sfeer in dit vakantiehuis. In de woonkamer is een open haard, heerlijk om hier met z'n allen bij te zitten na een strandwandeling. De woning is geschikt voor 9 personen.

Vakantiehuis Bosduif Aan Zee

Vakantiehuis Zeeschelp

Aanbieding!

Dit vakantiehuis is geschikt voor 7 personen en ligt aan de rand van het bos. In 5 minuten wandel je naar de Dorpsstraat en de haven. De woning is ideaal voor wie privacy kan waarderen.