Bomenland

Bomenland is een prachtig bos gelegen op het Waddeneiland Vlieland. Het bos is aangeplant en bestaat uit dennen, sparren en loofbomen (berk, eik, lijsterbes, beuk en esdoorn). Het is het oudste dennenbos van het eiland. In Bomenland tref je twee uitkijkpunten. Vanaf Vogelkijkhut Dodemansbol heb je een perfect uitzicht over de Waddenzee en de kwelder. Vanaf het andere uitkijkpunt aan de noordkant van het bos heb je een schitterend uitzicht over de duinen en duinvalleien. In het voorjaar kun je vanaf deze plek duizenden zilver- en kleine mantelmeeuwen zien.

Wandelen Bomenland VlielandGa zeker wandelen in het schitterende bos Bomenland. Aan het rand van het bos tref je twee uitkijkpunten.

Kun je in Bomenland goed wandelen?

Ben je natuurliefhebber en hou je van wandelen? Ga dan zeker wandelen in dit schitterende en gevarieerde bos. In Bomenland is een wandelroute uitgezet van ongeveer 4,5 kilometer. De routekleur is wit en het startpunt is vlakbij Hotel Posthuys. Tijdens de wandeling kom je ook nog langs twee uitzichtpunten waar je de mooiste vogels gaat spotten. Ga je wandelen in de herfst dan worden je ogen getrakteerd op mooie paddenstoelen langs het pad. Wij hebben er zelf gewandeld in september en zagen toen al prachtige paddenstoelen. Tijdens onze wandeling zijn we helemaal niemand tegengekomen. Je komt in het bos dus helemaal te rust en je geniet door de stilte maximaal van de natuur.

Waar ligt het bos Bomenland?

Bomenland ligt ongeveer in het midden van Vlieland vlakbij de Kroon's Polders en het Posthuys. Het bos ligt ten westen van Oost-Vlieland en is het verst gelegen bos vanaf het dorp. Het beste kun je met de fiets naar Bomenland gaan want de route er naar toe is prachtig. Er rijdt ook een bus naar Hotel Posthuys. Vanaf het hotel is het maar een klein stukje wandelen naar de start van de wandelroute.

Hotel Posthuys Vlieland Vlieland Waardering: 8.8

Hotel Posthuys Vlieland

Op 5 minuten lopen van Bomenland!

Overnacht in hotel Posthuys en je wandeling in het Bomenland begint zowat voor je deur! Dit hotel ligt midden in de duinen en in nog geen vijf minuten wandel je ook naar het strand, de locatie is dus fantastisch! Bij het hotel is een eetcafé dat overdag geopend is voor lunch en diner dus om lekker te eten hoef je niet ver weg. Er is een pendelbus die 's avonds naar het dorp rijdt. Gasten van het hotel mogen hier gratis gebruik van maken, daarnaast gaat ook de bus van Ariva naar het Posthuys.
Meer info & boeken

Uitzichtpunt BomenlandVanaf het uitkijkpunt aan de noordkant heb je een schitterend uitzicht over de duinvalleien.

Wanneer is Bomeland aangelegd?

Het bos is tussen 1903 en 1906 aangelegd met voornamelijk dennen en sparen. De sparren worden vervangen door loofbomen omdat ze water onttrekken en daardoor veel duinplanten verdwijnen. Vroeger werd het bos de Westerbossen genoemd maar toen de boompjes uitgroeide tot echte bomen werd de naam veranderd in Bomenland. Tijdens het aanleggen van de Postweg werden er lichamen gevonden van zeelieden. Deze zeelieden zijn gestorven aan de pest. De lichamen zijn opnieuw begraven bij de gedenkplaats. Vandaar de naam Vogelkijkhut Dodemansbol (Bol van Dooie).

Terug naar Natuur op Vlieland

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info
Waardering: 4.6/5.0
Landal Vlieduyn appartement met sauna

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Vanuit je appartement wandel je zo naar het strand! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.
Meer info & boeken

Waardering: 8.2 Voordeeluitjes
Strandhotel Seeduyn Strand Vlieland

Strandhotel Seeduyn

Wellnesscenter van 1000m2!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.
Meer info & boeken

Reisverslag Vlieland

Reisverslag Vlieland

Vier dagen lang zon, zee en strand, vier dagen Vlieland! We zagen veel van het eiland, wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! Wil je weten wat we er allemaal deden? En wil je tips voor als je zelf naar Vlieland gaat? Lees dan ons reisverslag.
Naar het reisverslag

Vakantiehuis in de natuur Vlieland

Natuurhuisje

De Waddeneilanden zijn prachtig! En dan heeft Natuurhuisjes ook nog eens vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes midden in de natuur, dat is nog eens genieten! Ben jij dus een echte natuurliefhebber en wil je graag een vakantiehuis op een mooie locatie boek dan bij Natuurhuisje.
Meer info & boeken

Waardering: 8.7 Booking,com
Bed & Breakfast de Getijden

Bed & Breakfast de Getijden

Op slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.
Meer info & boeken

Waardering: 8.8 Booking,com
Appartement Ut End Vlieland

Ut endt

Bij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.
Meer info & boeken

Bekijk aanbiedingen naar Vlieland:

Landal Vlieduyn appartement met sauna

Volg ons op sociale media:
FacebookInstgram