Fietsen op Vlieland

Wil je graag fietsen in een rustige, mooie en gezonde omgeving? We kunnen je dan het Waddeneiland Vlieland van harte aanbevelen.

Zoals je weet mogen toeristen geen auto's meenemen naar dit eiland wat voor fietsers natuurlijk fantastisch is. Vlieland heeft een indrukwekkende natuur. Bijna heel Vlieland bestaat uit natuurgebied.

De meeste fietspaden buiten het bos gaan door de duinen. Sommige duinen zijn behoorlijk steil dus op de fiets moet dan even gewerkt worden. De Vuurboetsduin is 45 meter hoog en is hiermee de hoogste duin van alle Waddeneilanden.

Op de fiets zul je maximaal gaan genieten van als het moois wat Vlieland te bieden heeft. En hoe fijn is het dat je fietst in een schone en frisse zeelucht?

Wat is de mooiste fietsroute op Vlieland?

De zuidwestkant van Vlieland is dé plek om te gaan fietsen. In dit natuurgebied loopt een fantastische fietsroute van 18 kilometer. De tocht start bij de voet van de vuurtoren vlakbij Oost-Vlieland. Het is een prachtige fietsroute en je zult veel moois van Vlieland zien. Je fietst onder andere door duinen en bossen.

Een fietstocht naar het Posthuys is ook de moeite meer dan waard.

Door het bos rond Oost-Vlieland lopen allerlei fietspaden. Het is een aanrader om dit fraaie bos op de fiets te ontdekken. Dit fraaie bos bestaat uit onder andere Oostenrijkse en Corsicaanse dennen, eiken, berken en elzen.

Fiets huren

Als je naar Vlieland op vakantie gaat dan kun je natuurlijk je eigen fiets meenemen maar op het eiland zijn tevens voldoende mogelijkheden om een fiets te huren. Bijvoorbeeld bij Fietsverhuur Frisia, Rijwielverhuur Zeelen of Fietsverhuur Jan van Vlieland.

Bij Fietsverhuur Frisia verhuren ze al meer dan 40 jaar fietsen op Vlieland. Zij zijn gevestigd aan de Dorpsstraat 113. Het is hier zelfs mogelijk om een scootmobiel, e-bike of tandem te huren.

Terug naar activiteiten

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Belvilla!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Strandhotel Seeduyn Hotels.nl
Waardering: 7.9

Strandhotel SeeduynWinter Arrangement!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.

Appartement Vlieduyn Landal
Waardering park: 8.6

Strandhotel Seeduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Landal Vlieduyn is geopend sinds 2017 dus nog bijna nieuw! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.

Vakantiehuis In 't Zand Belvilla
Waardering: 8.4

Vakantiehuis In 't Zand

Aanbieding!

Gezellig met familie of vrienden op vakantie naar Vlieland, dat gaat prima in deze bungalow! Hij heeft een fijne ligging midden in de duinen en vlakbij de strandopgang. Je zult direct verrast zijn door de gezellige sfeer in dit vakantiehuis. In de woonkamer is een open haard, heerlijk om hier met z'n allen bij te zitten na een strandwandeling. De woning is geschikt voor 9 personen.

Vakantiehuis Bosduif Aan Zee

Vakantiehuis Zeeschelp

Aanbieding!

Dit vakantiehuis is geschikt voor 7 personen en ligt aan de rand van het bos. In 5 minuten wandel je naar de Dorpsstraat en de haven. De woning is ideaal voor wie privacy kan waarderen.