Zeehonden spotten op Vlieland

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie op Vlieland zeehonden zien. De kans dat je vanaf het strand zeehonden ziet zwemmen is zeker aanwezig. We hebben op deze manier al vele zeehonden gespot. Je moet dan wel goed kijken en geduldig zijn. Tijdens onze excursie naar de zandvlakte de Vliehors hebben we meerdere zeehonden gezien tussen Vlieland en Texel. Vanaf het westelijke puntje van de Vliehors ligt Texel heel dichtbij en blijkbaar vinden zeehonden het leuk om te zwemmen in de zee tussen de beide eilanden. Prachtig om te zien!

Zeehonden op VlielandIn de Waddenzee leven gewone en grijze zeehonden.

Zeehondentochten

Wil je 100% zeker zeehonden spotten dan moet je echt mee met een zeehondentocht. Het wordt een belevenis om nooit meer te vergeten. Je ziet vanaf de snelle rubberboot veel van de natuur rondom Vlieland en natuurlijk ga je ook zeehonden zien. De schipper weet natuurlijk precies waar de zeehonden zijn. De kinderen gaan deze tocht prachtig vinden!

Waar liggen de zeehonden?

De zeehonden liggen vaak op de zandplaten De Richel en Engelschhoek tussen Vlieland en Terschelling. Ze rusten op deze zandplaten uit en genieten van de zon. De schipper vaart met de rubberboot naar deze zandplaten zodat je de zeehonden vanaf de boot kunt bewonderen. Soms zwemmen de zeehonden met de boot mee. Zeehonden zijn namelijk van nature nieuwsgierig en onderzoekend. In de wateren rondom Vlieland leven zowel gewone als grijze zeehonden.

Hoe lang duurt de zeehondentocht?

De zeehondentocht duur ongeveer 45 minuten.

Zeehonden op zandplaat VlielandDe zeehonden tref je vaak op zandplaten in de Waddenzee.

Wat kost een zeehondentocht (2024)?

Het tarief voor volwassenen is € 30,- en voor kinderen tot 12 jaar € 25,-.

Waar kun je de zeehondentocht boeken?

Je boekt de zeehondentocht bij de VVV op Vlieland of bij Zeehondentochtenvlieland.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij Fietsverhuur Jan van Vlieland, Primera Vlieland en Beachy Vlieland.

Wat is de vertrekplaats van de zeehondentocht?

De zeehondentocht start vanaf de KNRM-steiger in de jachthaven. Je treft deze steiger direct tegenover het restaurant de Dining waar je overigens heel lekker kunt eten. Je moet 15 minuten voor vertrek aanwezig zijn zodat je in de gelegenheid bent om een zwemvest aan te trekken. Dat is verplicht en natuurlijk belangrijk voor je eigen veiligheid. Heb je last van je rug? Dan kun je beter niet meegaan.

Bekijk ook:


Terug naar activiteiten

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info
Waardering: 4.6/5.0
Landal Vlieduyn appartement met sauna

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Vanuit je appartement wandel je zo naar het strand! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.
Meer info & boeken

Waardering: 8.2 Voordeeluitjes
Strandhotel Seeduyn Strand Vlieland

Strandhotel Seeduyn

Wellnesscenter van 1000m2!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.
Meer info & boeken

Reisverslag Vlieland

Reisverslag Vlieland

Vier dagen lang zon, zee en strand, vier dagen Vlieland! We zagen veel van het eiland, wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! Wil je weten wat we er allemaal deden? En wil je tips voor als je zelf naar Vlieland gaat? Lees dan ons reisverslag.
Naar het reisverslag

Vakantiehuis in de natuur Vlieland

Natuurhuisje

De Waddeneilanden zijn prachtig! En dan heeft Natuurhuisjes ook nog eens vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes midden in de natuur, dat is nog eens genieten! Ben jij dus een echte natuurliefhebber en wil je graag een vakantiehuis op een mooie locatie boek dan bij Natuurhuisje.
Meer info & boeken

Waardering: 8.7 Booking,com
Bed & Breakfast de Getijden

Bed & Breakfast de Getijden

Op slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.
Meer info & boeken

Waardering: 8.8 Booking,com
Appartement Ut End Vlieland

Ut endt

Bij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.
Meer info & boeken

Bekijk aanbiedingen naar Vlieland:

Landal Vlieduyn appartement met sauna

Volg ons op sociale media:
FacebookInstgram