Weer en klimaat op Vlieland

Op Vlieland is het vaak verrassend mooi weer en dat is natuurlijk fijn als je op vakantie gaat naar dit mooie Waddeneiland. Het gematigde zeeklimaat op het eiland zorgt ervoor dat het in de zomer niet heel warm wordt. Hou je van wandelen en fietsen? Dan zijn de weersomstandigheden op Vlieland vaak perfect. Door de zeewind waaien de wolken snel over. Het regent op het eiland hierdoor een stuk minder dan bijvoorbeeld op het vasteland. Hoe fijn is dat?

Dijk bij Oost-VlielandHet weer is op Vlieland vaak beter dan op het vaste land. Deze foto maakten we tegen de avond op de Waddendijk bij Oost-Vlieland. Je hebt hier een schitterend uitzicht over de Waddenzee.

Hoe warm wordt het op Vlieland?

In de maanden juni, juli en augustus wordt het op Vlieland gemiddeld rond de 20 graden Celsius. In het voor- en najaar ligt de temperatuur rond de 15 graden Celsius. In de wintermaanden moet je rekenen op gemiddelde temperaturen van rond de 5 graden Celsius. De zon schijnt het meest in de maanden mei, juni, juli en augustus. Reken dan op gemiddeld 7 uur zon per dag.

In de zomer van 2019 was het op Vlieland erg droog. Het was daarom verboden om in de bossen en in de natuurterreinen te roken of stoken. Het stoken van vuren en barbecueën was verboden in duingebieden, op heidegronden, in bossen en op veengronden.

Regent het veel op Vlieland?

Door de bijna altijd aanwezige zeewind waaien de wolken vaak snel over het eiland. Het regent hierdoor meestal niet lang op Vlieland. De minste regen valt in de periode februari tot en met oktober. In de maanden november en december valt gemiddeld de meeste regen.

Wat is de temperatuur van het zeewater bij Vlieland?

De temperatuur van het zeewater is in de maanden augustus en september het hoogst. Het zeewater heeft dan een temperatuur van ongeveer 17 graden Celsius. In juni is het zeewater 12 graden Celsius en in juli komt de temperatuur niet hoger dan 15 graden Celsius. In de maanden februari en maart wordt het zeewater niet warmer dan 4 graden Celsius en dat is serieus koud.

Noorzee en strand VlielandIn de zomer is de temperatuur van het zeewater ongeveer 17 graden Celsius.

Wat is de beste periode om op vakantie te gaan naar Vlieland?

Als puur kijkt naar het weer dan kun je het beste tussen juni en september op vakantie gaan naar Vlieland. Onze persoonlijke voorkeur is echter de lente. Het is er dan nog rustiger en het eiland staat dan volop in bloei. Gaan de kinderen ook mee? Dan is het voor de kinderen extra genieten want de lammetjes zijn er dan ook. Wist je dat er op Vlieland de minste toeristen van alle Waddeneilanden komen? Wij vinden dat zelf heel plezierig omdat het er hierom nooit echt druk wordt zodat we maximaal kunnen genieten van de rust en de mooie natuur.

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info
Waardering: 4.6/5.0
Landal Vlieduyn appartement met sauna

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Vanuit je appartement wandel je zo naar het strand! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.
Meer info & boeken

Waardering: 8.2 Voordeeluitjes
Strandhotel Seeduyn Strand Vlieland

Strandhotel Seeduyn

Wellnesscenter van 1000m2!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.
Meer info & boeken

Reisverslag Vlieland

Reisverslag Vlieland

Vier dagen lang zon, zee en strand, vier dagen Vlieland! We zagen veel van het eiland, wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! Wil je weten wat we er allemaal deden? En wil je tips voor als je zelf naar Vlieland gaat? Lees dan ons reisverslag.
Naar het reisverslag

Vakantiehuis in de natuur Vlieland

Natuurhuisje

De Waddeneilanden zijn prachtig! En dan heeft Natuurhuisjes ook nog eens vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes midden in de natuur, dat is nog eens genieten! Ben jij dus een echte natuurliefhebber en wil je graag een vakantiehuis op een mooie locatie boek dan bij Natuurhuisje.
Meer info & boeken

Waardering: 8.7 Booking,com
Bed & Breakfast de Getijden

Bed & Breakfast de Getijden

Op slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.
Meer info & boeken

Waardering: 8.8 Booking,com
Appartement Ut End Vlieland

Ut endt

Bij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.
Meer info & boeken

Bekijk aanbiedingen naar Vlieland:

Landal Vlieduyn appartement met sauna

Volg ons op sociale media:
FacebookInstgram