De Vliehors op Vlieland

De Vliehors is een prachtig natuurgebied op Vlieland en tref je aan de westkant van het eiland. Het is een unieke zandvlakte van ongeveer 21 km2 groot. Nergens in Europa is er een grotere zandplaat te vinden. De Vliehors wordt ook gebruikt als militair oefenterrein. Tijdens een militaire oefening wordt het gebied Cornfield Range genoemd. In de weekeinden mag je er gelukkig wel wandelen. Maar let op er zijn geen wandelpaden. Je treft er alleen maar zand en het waait er continu.

De Vliehors op VlielandDe Vliehors is een uniek natuurgebied op Vlieland.

Sahara van het Hoge Noorden

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat je in de Sahara bent. De Vliehors wordt vaak de Sahara van het Hoge Noorden genoemd. Het is een unieke ervaring om hier een wandeling te maken en dit gebied nader te ontdekken.

Vliehors Expres

De leukste manier om de Vliehors te ontdekken is door mee te gaan met de Vliehors Expres. De Vliehors Expres brengt je met een truck naar het meest westelijke puntje van het eiland. Op deze fraaie locatie stap je uit en je ziet vanuit deze plek het grootste Waddeneiland Texel liggen. Natuurlijk stap je ook uit midden op de Vliehors bij het Reddingshuisje. Je ziet tijdens deze tocht bijna altijd zeehonden! De kinderen zullen deze trip als zeer leuk ervaren. Koop je kaartje bij Primara. De Primara tref je op Dorpsplein nummer 74. Je kunt het gehele jaar mee met de Vliehors Express en je zult er zeker geen spijt van krijgen.

De Vliehors Expres.De Vliehors Expres.

Reddingshuisje

Midden op de zandvlakte van de Vliehors staat het Reddingshuisje. Vroeger was dit de vluchtplaats voor drenkelingen. Dit is een fantastisch mooie locatie en je ontkomt er niet aan om deze locatie te bezoeken. In dit huisje op palen is momenteel een juttersmuseum ondergebracht. Het is sinds 1997 een populaire officiële trouwlocatie. Het Reddingshuisje is te bereiken met de Vliehors Expres.

Terug naar Natuur op Vlieland

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Appartement Vlieduyn Landal
Waardering park: 8.7

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Landal Vlieduyn is geopend sinds 2017 dus nog bijna nieuw! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfKun jij niet wachten om weer op vakantie te gaan naar de Waddeneilanden maar kom je in deze tijd liever niet te veel mensen tegen? Dan biedt natuurhuisje.nl de uitkomst voor jouw. Je boekt er een vakantie in een vakantiehuis met contactloos verblijf! Dat betekent dat je niet met mensen in contact komt, zelfs niet met de verhuurder. natuurhuisje.nl heeft vakantiehuizen op de mooiste plekjes midden in de natuur. En niet alleen op Vlieland maar ook in de rest van Nederland! Meer info & boeken

Strandhotel Seeduyn Hotels.nl
Waardering: 8.3

Strandhotel SeeduynNajaar Arrangement!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.

Vakantiehuis In 't Duin I Logo natuurhuisje

Vakantiehuis In 't Duin IMet een lekker rustige ligging aan de rand van het bos en op slechts 200 meter van het strand heeft dit vakantiehuis een geweldig fijne ligging. Het is geschikt voor 4 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Appartement Ut Endt Booking.com
Waardering: 8.4

Appartement Ut EndtBij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.

Bed & Breakfast de GetijdenBooking.com
Waardering: 8.8

Vakantiehuis GoudmeesjeOp slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.