De Vliehors op Vlieland

De Vliehors is een schitterend natuurgebied op Vlieland en tref je aan de westkant van het eiland. Het is een unieke zandvlakte van maar liefst 24 km2 groot. Nergens in Europa is er een grotere zandplaat te vinden. De vergezichten op de Vliehors zijn indrukwekkend en uniek. Je waant je in een heel andere wereld. We wisten niet wat we zagen toen we voor het eerst een bezoek brachten aan de Vliehors. De beste manier om de Vliehors te verkennen is om mee te gaan met de Vliehors Expres. Dit is wat ons betreft de leukste excursie die je kunt doen op Vlieland.

De Vliehors op VlielandDe Vliehors is een uniek natuurgebied op Vlieland.

Sahara van het Hoge Noorden

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat je in de Sahara bent. De Vliehors wordt vaak de Sahara van het Hoge Noorden genoemd. Het is een unieke ervaring om hier een wandeling te maken en dit gebied nader te ontdekken. Vroeger lag de Vliehors het dorp West-Vlieland. In de 18e eeuw is het dorp helemaal in de zee verdwenen.

Strandhotel Seeduyn Vlieland Waardering: 8.2

Arrangement Westcord Hotel Seeduyn

Direct aan het strand!

In strandhotel Seeduyn beleef jij jouw ultieme eilandvakantie. Het hotel heeft een unieke ligging pal aan het strand en in de duinen, wat een fantastische locatie! Hier is geen drukke boulevard, geen auto's, alleen het geluid van de zee en de natuur om je heen. De kamers zijn comfortabel en hebben allemaal een badkamer met bad. Het hotel heeft tevens een wellnesscenter. Je hebt keuze tussen arrangementen van 3-, 4-, of 5 dagen. 
Meer info & boeken

Militair oefenterreein

De Vliehors wordt ook als militair oefenterrein gebruikt. Tijdens een militaire oefening wordt het gebied Cornfield Range genoemd. In de weekeinden mag je op deze enorme zandvlakte gelukkig wel wandelen. Maar let op, er zijn helemaal geen wandelpaden. Je treft er alleen maar zand en het waait er continu.

Vliehors Expres

De leukste manier om de Vliehors te ontdekken is door mee te gaan met de Vliehors Expres. De Vliehors Expres brengt je met een truck naar het meest westelijke puntje van het eiland. Op deze fraaie locatie stap je uit en je ziet vanuit deze plek het grootste Waddeneiland Texel liggen. Natuurlijk stap je ook uit midden op de Vliehors bij het Reddingshuisje. Je ziet tijdens deze tocht bijna altijd zeehonden. Wij hebben zelf drie zeehonden zien zwemmen in de Waddenzee tussen Vlieland en Texel. Echt leuk om te zien! De kinderen gaan deze trip fantastisch vinden.

Vliehors ExpresDe Vliehors Expres.

De tocht duurt ongeveer twee uur. Het is zelfs mogelijk om een avondrit met de Vliehors Expres te maken. Het startpunt is vanaf het Badhuys met uitzondering van de maanden juli en augustus dan is het startpunt vanaf Pad van Zes (50 meter ten noorden van het Posthuys).

Waar koop je kaartjes voor de Vliehors Expres?

Je koopt je kaartjes bij Circulair Vlieland op Dorpsplein nummer 20. Je kunt het hele jaar met de Vliehors Express mee. Je gaat hier zeker geen spijt van krijgen.

Drenkelingenhuisje

Midden op de zandvlakte van de Vliehors staat het Drenkelingenhuisje. Vroeger was dit de vluchtplaats voor drenkelingen. Dit is een fantastisch mooie locatie en je ontkomt er niet aan om deze locatie te bezoeken. In dit huisje op palen is momenteel een juttersmuseum ondergebracht. Het is sinds 1997 een populaire officiële trouwlocatie. De Vliehors Expres bezoekt ook het Reddingshuisje.

Drenkelingenhuisje VlielandHet Drenkelingenhuisje is het bezoeken meer dan waard.

Terug naar Natuur op Vlieland

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info
Waardering: 4.6/5.0
Landal Vlieduyn appartement met sauna

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Vanuit je appartement wandel je zo naar het strand! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.
Meer info & boeken

Waardering: 8.2 Voordeeluitjes
Strandhotel Seeduyn Strand Vlieland

Strandhotel Seeduyn

Wellnesscenter van 1000m2!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.
Meer info & boeken

Reisverslag Vlieland

Reisverslag Vlieland

Vier dagen lang zon, zee en strand, vier dagen Vlieland! We zagen veel van het eiland, wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! Wil je weten wat we er allemaal deden? En wil je tips voor als je zelf naar Vlieland gaat? Lees dan ons reisverslag.
Naar het reisverslag

Vakantiehuis in de natuur Vlieland

Natuurhuisje

De Waddeneilanden zijn prachtig! En dan heeft Natuurhuisjes ook nog eens vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes midden in de natuur, dat is nog eens genieten! Ben jij dus een echte natuurliefhebber en wil je graag een vakantiehuis op een mooie locatie boek dan bij Natuurhuisje.
Meer info & boeken

Waardering: 8.7 Booking,com
Bed & Breakfast de Getijden

Bed & Breakfast de Getijden

Op slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.
Meer info & boeken

Waardering: 8.8 Booking,com
Appartement Ut End Vlieland

Ut endt

Bij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.
Meer info & boeken

Bekijk aanbiedingen naar Vlieland:

Landal Vlieduyn appartement met sauna

Volg ons op sociale media:
FacebookInstgram