Vuurtoren op Vlieland

Als je op vakantie bent op Vlieland ga dan zeker de vuurtoren Vuurduin beklimmen. Het uitzicht vanaf deze vuurtoren is namelijk betoverend mooi! Bij helder weer kun je zeker 40 tot 50 kilometer ver kijken en je ziet dan onder andere Texel, Terschelling, de Waddenzee, de Vliehors en de Friese en Noord-Hollandse kust.

De vuurtoren wordt sinds 1990 niet meer gebruikt maar hij brandt nog wel. De Vuurduin is een reservebaken in het geval dat het radarsysteem defect is. Natuurlijk is het ook veel leuker om naar een vuurtoren te kijken die nog licht geeft dan naar een toren die helemaal niet meer actief is.

De vuurtoren wordt per jaar door duizenden mensen bezocht. Als de vlag op de vuurtoren wappert dan is deze geopend voor bezoekers.

Vuurtoren op Vlieland

Trouwen

Heb je plannen om te trouwen? Overweeg dit dan zeker om te doen in de Vuurduin. Het is namelijk een unieke en schitterende trouwlocatie.

Vuurboetsduin

De vuurtoren is slechts 16,8 meter hoog maar staat op de hoogste duin van Vlieland. De Vuurboetsduin is maar liefst 40 meter hoog. Het is een flinke klim om helemaal naar boven te komen. Onderaan de duin staat een bankje zodat je eerst even goed kunt uitrusten. Maar als je eenmaal boven bent dan is de beloning zeer groot!

Zonsondergang

Het is ook leuk om vanuit de vuurtoren de zonsondergang te bekijken. In de maanden juli en augustus is de vuurtoren bij voldoende belangstelling (minimaal 10 personen) tot na zonsondergang geopend. Vanaf 16 april is de toren iedere dag geopend.

Germ Veenstra

Germ Veenstra is al 30 jaar verbonden met deze vuurtoren. In eerste instantie was hij de vuurtorenwachter en nu is hij de vuurtorenpachter.

Openingstijden vuurtoren

Maandag t/m zaterdag: 10.30 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
Zondag: 10.30 - 12.00 uur.

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Belvilla!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Strandhotel Seeduyn Hotels.nl
Waardering: 7.9

Strandhotel SeeduynWinter Arrangement!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.

Appartement Vlieduyn Landal
Waardering park: 8.7

Strandhotel Seeduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Landal Vlieduyn is geopend sinds 2017 dus nog bijna nieuw! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.

Vakantiehuis In 't Zand Belvilla
Waardering: 8.4

Vakantiehuis In 't Zand

Gezellig met familie of vrienden op vakantie naar Vlieland, dat gaat prima in deze bungalow! Hij heeft een fijne ligging midden in de duinen en vlakbij de strandopgang. Je zult direct verrast zijn door de gezellige sfeer in dit vakantiehuis. In de woonkamer is een open haard, heerlijk om hier met z'n allen bij te zitten na een strandwandeling. De woning is geschikt voor 9 personen.

Vakantiehuis Bosduif Aan Zee

Vakantiehuis Zeeschelp

Dit vakantiehuis is geschikt voor 7 personen en ligt aan de rand van het bos. In 5 minuten wandel je naar de Dorpsstraat en de haven. De woning is ideaal voor wie privacy kan waarderen.