Vuurtoren op Vlieland

Als je op vakantie bent op Vlieland ga dan zeker de vuurtoren Vuurduin beklimmen. Het uitzicht vanaf deze vuurtoren is namelijk betoverend mooi! Bij helder weer kun je zeker 40 tot 50 kilometer ver kijken en je ziet dan onder andere Texel, Terschelling, de Waddenzee, de Vliehors en de Friese en Noord-Hollandse kust.

De vuurtoren wordt sinds 1990 niet meer gebruikt maar hij brandt nog wel. De Vuurduin is een reservebaken in het geval dat het radarsysteem defect is. Natuurlijk is het ook veel leuker om naar een vuurtoren te kijken die nog licht geeft dan naar een toren die helemaal niet meer actief is.

De vuurtoren wordt per jaar door duizenden mensen bezocht. Als de vlag op de vuurtoren wappert dan is deze geopend voor bezoekers.

Vuurtoren op VlielandDe vuurtoren van Vlieland.

Trouwen

Heb je plannen om te trouwen? Overweeg dit dan zeker om te doen in de Vuurduin. Het is namelijk een unieke en schitterende trouwlocatie.

Vuurboetsduin

De vuurtoren is slechts 16,8 meter hoog maar staat op de hoogste duin van Vlieland. De Vuurboetsduin is maar liefst 40 meter hoog. Het is een flinke klim om helemaal naar boven te komen. Onderaan de duin staat een bankje zodat je eerst even goed kunt uitrusten. Maar als je eenmaal boven bent dan is de beloning zeer groot!

Zonsondergang

Het is ook leuk om vanuit de vuurtoren de zonsondergang te bekijken. In de maanden juli en augustus is de vuurtoren bij voldoende belangstelling (minimaal 10 personen) tot na zonsondergang geopend. Vanaf 16 april is de toren iedere dag geopend.

Germ Veenstra

Germ Veenstra is al 30 jaar verbonden met deze vuurtoren. In eerste instantie was hij de vuurtorenwachter en nu is hij de vuurtorenpachter.

Openingstijden vuurtoren

Maandag t/m zaterdag: 10.30 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
Zondag: 10.30 - 12.00 uur.

Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Belvilla!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfKun jij niet wachten om weer op vakantie te gaan naar Vlieland maar kom je in deze tijd liever niet te veel mensen tegen? Dan biedt natuurhuisje.nl de uitkomst voor jouw. Je boekt er een vakantie in een vakantiehuis met contactloos verblijf! Dat betekent dat je niet met mensen in contact komt, zelfs niet met de verhuurder. natuurhuisje.nl heeft vakantiehuizen op de mooiste plekjes midden in de natuur. En niet alleen op Vlieland maar ook in de rest van Nederland! Meer info & boeken

Strandhotel Seeduyn Hotels.nl
Waardering: 7.9

Strandhotel SeeduynZomer Arrangement!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.

Vakantiehuis In 't Duin I Belvilla

Vakantiehuis In 't Duin IMet een lekker rustige ligging aan de rand van het bos en op slechts 200 meter van het strand heeft dit vakantiehuis een geweldig fijne ligging. Het is geschikt voor 4 personen en huisdieren zijn toegestaan.

Appartement Vlieduyn Landal
Waardering park: 8.6

Strandhotel Seeduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Landal Vlieduyn is geopend sinds 2017 dus nog bijna nieuw! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.

Appartement Ut Endt HomeAway
Waardering: 8.3

Vakantiehuis ZeeschelpBij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.

Vakantiehuis Goudmeesje HomeAway
Waardering: 8.2

Vakantiehuis GoudmeesjeDit knusse vakantiehuis ligt midden in duingebied Duinkersoord en op slechts 200 meter van het strand vandaan. Het is geschikt voor 5 personen en je mag je hond meenemen. Heerlijk om hier mooie wandelingen te maken!