Oude Kooi

Het bos de Oude Kooi is aangelegd in 1898 en is gelegen op het Waddeneiland Vlieland. Het is het oudste bos van het eiland. In de Oude Kooi tref je onder andere eikenbomen die maar liefst meer dan 100 jaar oud zijn. Gelukkig is het bos sinds 1956 een beschermd natuurgebied. Het schitterende bos is voor iedereen vrij toegankelijk. Het is een echte aanrader om een wandeling te maken in dit gebied. Geniet tijdens de wandeling van de fraaie natuur, de eendenkooien en de stilte. De Oude Kooi is niet zo groot als het andere fraaie bos Bomenland.

Eenden op VlielandTussen 1898 en 1911 waren eenden in de Oude Kooi hun leven niet zeker.

Eendenkooi

In de Oude Kooi tref je een eendenkooi. Wist je dat er vroeger in het Waddengebied maar liefst 140 eendenkooien waren? De eendenkooi in dit bos is in 1891 aangelegd maar wordt sinds 1911 niet meer gebruikt. Met behulp van een eendenkooi werden vroeger wilde eenden gevangen voor consumptie. In 2008 werd de eendenkooi gerestaureerd. Het kooikershuis is in 1980 door Staatsbosbeheer gerestaureerd en wordt momenteel gebruikt als dienstwoning voor de boswachter.

Is er een wandelroute in de Oude Kooi?

In de Oude Kooi is een mooie wandelroute van 1,3 kilometer door Staatsbosbeheer uitgezet. Het is een wandeling van ongeveer 45 minuten en het startpunt is op Postweg nummer 2. Op sommige stukken is het paadje erg smal en kom je langs varens die de weg wat kunnen belemmeren. Volg de blauwe paaltjes. Je komt dan onder andere langs:

  • Het kooishuis en graslanden
  • Het kooibos
  • Varens en eiken
  • De pijp uit
  • Eendenkooien

Waar ligt het bos?

De Oude Kooi ligt ongeveer in het midden van het eiland aan de Waddenkant tussen Oost-Vlieland en het Posthuis. De afstand tussen Oost-Vlieland en dit bos is ongeveer vijf kilometer. Het is dus heel goed te doen om hier naar toe te fietsen. Het is overigens een schitterende route om te fietsen.


Bekijk ook:Landal Vlieduyn

Vakantie Vlieland bij Landal Vlieduyn

Zoek jij een fijn appartement in de duinen van Vlieland? Landal Vlieduyn ligt op slechts 200 meter van het strand!

Meer info

Hotels Vlieland

Hotels op Vlieland

Een hotel aan het strand of in de duinen? Bekijk het uitgebreide aanbod bij Booking.com!

Meer info

Vakantiehuizen Vlieland

Vakantiehuis Vlieland

Op Vlieland staan prachtige vakantiehuizen in een schitterende omgeving! Check het aanbod bij Natuurhuisjes!

Meer info

Reisgids Vlieland

Reisgidsen over Vlieland

Met een reisgids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland Vlieland! Bekijk de reisgidsen bij Bol.com!

Meer info
Waardering: 4.6/5.0
Landal Vlieduyn appartement met sauna

Appartement Vlieduyn

Aanbieding!

Zoek jij een leuk appartement op Vlieland? Dit appartement van Landal is geschikt voor 2 personen. Vanuit je appartement wandel je zo naar het strand! Het ligt midden in de natuur in een duinpan en het appartement is zeer compleet ingericht. Er is zelfs een privé sauna, heerlijk! Oost-Vlieland is op loopafstand.
Meer info & boeken

Waardering: 8.2 Voordeeluitjes
Strandhotel Seeduyn Strand Vlieland

Strandhotel Seeduyn

Wellnesscenter van 1000m2!

Nergens in Nederland vind je een hotel dat zo dicht aan zee ligt dan hier bij WestCord Strandhotel Seeduyn. Hier hoor je alleen nog maar het ruisen van de golven in de zee... Het hotels heeft kamers en appartementen en een fantastisch wellnesscenter met binnen- en buitenzwembad.
Meer info & boeken

Reisverslag Vlieland

Reisverslag Vlieland

Vier dagen lang zon, zee en strand, vier dagen Vlieland! We zagen veel van het eiland, wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad! Wil je weten wat we er allemaal deden? En wil je tips voor als je zelf naar Vlieland gaat? Lees dan ons reisverslag.
Naar het reisverslag

Vakantiehuis in de natuur Vlieland

Natuurhuisje

De Waddeneilanden zijn prachtig! En dan heeft Natuurhuisjes ook nog eens vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes midden in de natuur, dat is nog eens genieten! Ben jij dus een echte natuurliefhebber en wil je graag een vakantiehuis op een mooie locatie boek dan bij Natuurhuisje.
Meer info & boeken

Waardering: 8.7 Booking,com
Bed & Breakfast de Getijden

Bed & Breakfast de Getijden

Op slechts vijf minuutjes fietsen van de veerboot ligt deze fijne bed & breakfast. De kamers zijn luxe en modern ingericht en er is gratis wifi. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer van de bed & breakfast, je bent er zo! De directe omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.
Meer info & boeken

Waardering: 8.8 Booking,com
Appartement Ut End Vlieland

Ut endt

Bij de appartementen van Ut Endt beleef jij een heerlijke vakantie op Vlieland. Ze bieden ruimte aan twee tot vier personen. De locatie is fijn, het strand is op anderhalve kilometer afstand. Naar wens boek je een appartement met zeezicht.
Meer info & boeken

Bekijk aanbiedingen naar Vlieland:

Landal Vlieduyn appartement met sauna

Volg ons op sociale media:
FacebookInstgram